Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yıl ise 8.si düzenlenen Çorum Belediyesi Kitap ve Kültür Günleri kapsamında Çorum’a ilk olarak Radyo 7 “Aşkın Yayın Hali Ebruli” programı yapımcısı yazar Venhar Sağıroğlu kitapseverlerle biraraya geldi. Sağıroğlu’nun söyleşisini Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sanat dostları ilgiyle takip etti. Soruları da cevaplandıran Sağıroğlu’na çiçek ve Saat Kulesi maketi hediye edildi. Sevilen radyocu daha sonra ise Emin Kitap ve Kırtasiye standında kitabını imzaladı.

8. Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri kapsamında tanınmış yazarlar Fatih Çıtlak ve Fatih Duman da okurlarıyla buluştu. “Kızıl Elma”, “Çanakkale’den Cennete Bir Yol Gider”, “Doğuda Aşk Böyle Yükselir” gibi kitapların yazarı olan Fatih Duman yaklaşık 1 saat boyunca okurları ile önce söyleşide bir araya geldi.

Kendisinin de zor zamanlarda İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, çok okuyarak ve çok çalışarak bu günlere geldiğini ifade eden Duman, “Vazgeçtiğiniz gün hem kaybettiğiniz hem kaybolduğunuz gündür” diyerek okumaktan vazgeçilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Söyleşinin ardından Fatih Duman, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Fatih Duman’ın ardından Yazar Fatih Çıtlak da okurlarıyla söyleşi ve imza günü etkinliğinde bir araya geldi. “Kırk Mektup”, “Huzur Defteri”, “Aşkın Bir Noktası” gibi kitapların yazarı Çıtlak ise Müslümanların dünya üzerindeki etkilerinden bahsetti. Çıtlak söyleşinin ardından hem kitapları imzaladı hem sevenleriyle fotoğraf çektirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim