Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve Kur’an kurslarında 12 Haziran Pazartesi günü itibarıyla başlayan ve yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verildiği Yaz Kur’an Kursları’nın kapanışı dolayısıyla Merkez İmam Hatip Lisesi’nde bir program düzenlendi.

Etkinliğe katılan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, 2017 yılı içerisinde İl merkezinde 329 cami ve Kur’an Kursu’nda 604 din görevlisinin toplam 21 bin 904 öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.

Müftü Akın ayrıca, 04-06 yaş grubuna yönelik İl Merkezinde 41 sınıf açılarak toplamda 850 öğrencinin Yaz Kur’an Kursları’nda eğitim gördüklerini bildirdi.

Öğrenciler tarafından çeşitli ilâhi ve şiirlerin seslendirildiği kapanış etkinliğinde ayrıca “Dinî Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

Bilgi yarışmasında birinci Buğra Elsüer, ikinci Ersen Körüklü, üçüncü Yunus Emre Cam ve M. Alptuğ Tut olurken, ödüllerini İl Müftüsü Akın’la birlikte misafir hocaların elinden aldılar.

Müftü Ahmet Akın, Çorum merkezdeki cami ve Kur’an Kursları arasında yapılan bilgi yarışmasında birinci olan İHL Tatbikat Camii öğrencisi Ömer Çavdar'ı başarısından dolayı ayrıca tebrik eden Müftü Akın, Yaz Kur’an Kursları’na katkı sağlayan herkese teşekkür etti.(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim