Yaz Kur’an murslarının başlaması nedeniyle Merkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir program düzenlendi. “Gel Bu Yaz Kur'an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına tüm çocuklar davet edildi.
Etkinliğe İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Salman, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, bazı okul müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Emre Camii Müezzini M. İbrahim Demir'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yine Emre Camii din görevlilerinin seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ‘Yaz Kur’an Kursları’ mesajını okudu.
“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise Kur’an’a ve sünnete önem verilmesini gerektiğini belirterek, "Bu yıl yaz Kur’an kursları mübarek aya denk geldi. Çocuklarımız bizim geleceğimiz" dedi. Çocukların dini doğru kaynaktan en iyi şekilde öğrenmeleri noktasında Müftülük olarak her türlü gayreti gösterdiklerini söyleyen Akın, velilerin de çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi.
Akın, “Yaz Kur’an Kursları çocuklarımız için bulunmaz bir fırsat. Kur’an-ı Kerim farklı bir kitap. Bizi yoktan var eden Rabbimizin kelamı, yol göstericimiz. Bu temel esasa göre çocuklarımıza dinimizi öğrettiğimiz takdirde büyüğe sevgiyi, küçüğe saygıyı daha iyi bilecekler, hak ve adalet konusunda daha hassas olacaklar. İmanı, adaleti, ahlakı öğrenecekler. Ağaç yaşken eğilir ve demir tavında dövülür. Çocuklarımızın yaz Kur’an kurslarına devam etmesini teşvik edelim. Bu neslin çoğalması için Kur’an’a, sünnete önem vermemiz lazım”’ dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim