İstanbul’da kurulan Osmancık Yaylabaşı Köyü Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.
Sultanbeyli ilçesinde kurulan derneğin açılışına İstanbul’da yaşayan Osmancıklılar yoğun katılım gösterdi. Yaylabaşı Derneği Başkanı Şerif Akkoca yaptığı açıklamada derneğin kuruluş amacının Yaylabaşılıları bir araya getirerek hemşehrilik ruhu içerisinde yardımlaşmak ve Yaylabaşı’nın gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Yaylabaşı Köyü’nün İstanbul’da yoğun bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Akkoca “Bizler İstanbul gibi metropol bir şehrin farklı semtlerinde yaşasak da ortak bir noktamız var. O da köyümüz Yaylabaşı. Hepimiz köyümüzü seviyoruz ve köyümüzün gelişmesi için mücadele ediyoruz. Bireysel çalışmalar yapmaktansa birlik ve beraberliğin kazandırdığı güçle köyümüze hizmet etmenin daha verimli sonuçlar getireceği inancı ile bir dernek kurduk. Amacımız birlik ve beraberliği sağlamak, Yaylabaşılı hemşehrilerimiz arasında yardımlaşmak ve öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaktır. Ayrıca köyümüzün sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek, köyümüzdeki sosyal sorunlara çözüm üreterek köy halkımız arasında komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamak da öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Derneğimiz köyümüze, ilçemize ve İstanbul’daki hemşehrilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Başkanlığını Şerif Akkoca’nın üstlendiği derneğin yönetimi de Burhanettin Akkoca, Şerif Öztürk, Salih Dalkılıç, Bilal İbik, Mustafa Karabıyık, Ramazan Kırbıyık ve Mehmet Ali Karaköse’den oluştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim