Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Yaptığımız bu düzenleme ile 31 Aralık 2016 tarihine kadar başlanılacak yatırımlar için halihazırda geçerli olan avantajlı vergi indirimi oranları ile sigorta primi işveren hissesi desteği sürelerinin kalıcı olarak uygulanmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Yatırımcıların vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği açısından yararlandıkları yüksek destek oran ve sürelerinin 31 Aralık 2016’dan sonra başlanılacak yatırımlar için düşeceğini söyleyen Zeybekçi, yatırımları artırarak büyümeye katkı sağlamak, aynı zamanda da yabancı yatırımcıyı çekmek için ortaya konan yatırım teşvik programı uyarınca bölgelere bağlı olarak bazı teşviklerin uygulandığını söyledi.
Zeybekci, karar kapsamında orta-yüksek teknolojili sektörlerde de yeni düzenlemelere gidildiğini belirterek, “Orta-yüksek teknolojili sanayi sınıfında yer alan motorlu kara taşıtları imalatı, makine imalatı, kimyasal madde imalatı gibi daha çok gelişmiş bölgelerde yoğunlaşan, teknolojisi görece daha yüksek olan seçilmiş ürünlerin üretimine yönelik yatırımları birinci, ikinci ve üçüncü bölgelerde yer alsalar dahi 4. bölge destek oran ve sürelerinden yararlandıracağız” dedi.
(Ajanslar)
 
Editör: TE Bilisim