Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında öğrenci yurdu yapılması ile ilgili İmar Komisyonu’ndan gelen plan değişikliği talebi görüşüldü.
Külcü, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu şehirde görev yaptığım 7 yıllık dönem içerisinde kamu yatırımı niteliğinde gördüğüm bütün yatırımlara esnek davrandık. Öncelikle hizmetin niteliğine bakmamız lazım. Devamında işin niteliği nasıl bir sonuç ortaya çıkarıyor, ona bakmamız lazım.
İmar komisyonundan çekimser oy verilmesi ve konunun Meclis’e getirilmesi bizim grup olarak aldığımız bir karardır. Zaten normalde 96 daire yapma imkânı var. Mülkiyet sahibi ise bize yurt için başvuruda bulundu.
Yurt, hastane, okul yapmak isteyen varsa buyursun gelsin, hepsinin talebini değerlendirmeye hazırım. Ancak ‘konut yapacağım’ diye kat artışı yapmak isteyenleri bunun dışında tutuyorum.
Kredi Yurtlar Kurumu son 3 yıldır kiralama yoluyla birçok yurt sahibi oldu. Bizim için bu yatırımı devletin mi vatandaşın mı yaptığı hiç önemli değil. Ama şartları taşıyan kim gelirse gelsin Belediye Başkanı olarak açık çek veriyorum.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim