Her yıl ülkemizde, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Yaşlılar Haftası münasebetiyle Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir ve hastane ekibi, yaşlılar yurduna ziyarette bulundular.
Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet ile geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının bulunduğunu belirten Dr. Zehir, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus artmaktadır. Bu artış yaşlılıkla beraber önemli sosyal ve tıbbi sorunları da beraberinde getirmektedir. İlimizdeki eğitim ve araştırma hastanesi, sahip olduğu teknik donanım ve uzman kadrosuyla yaşlılarımıza da her türlü tıbbi desteği sağlamaktadır.” dedi.
Geçmişine sahip çıkamayan geleceğine de sahip çıkamayacağını vurgulayan Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, “Yaşlılarımızı sadece bir hafta değil hergün hatırlamamız gerekir.” diye konuştu.
Dr. Zehir, Evde Sağlık Hizmetleri Birimi (EVSAB) ile yaşlılarımıza kendi mekanlarında sağlık hizmeti sunulduğunu, EVSAB’da; 6 hemşire, 5 sağlık memuru, 1 uzman doktorun görev yaptığını, 4 hizmet aracı ile her gün 4 ekibin hasta ziyaretine çıktığını, birime hayıtlı 1110 hasta bulunduğunu anlattı.



Editör: TE Bilisim