Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmaları diğer belediyeler tarafından da örnek alınan Çorum Belediyesi, ulu çınarlar olarak nitelendirilen yaşlılara yönelik çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyor.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılında göreve geldiklerinden itibaren Çorum’u sosyal belediyecilik kavramı ile tanıştırdıklarının altını çizerek “Engelli, çocuk, genç, kadın-erkek ve yaşlılarımıza yönelik hizmetlerimizi aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

Ulu çınarlara yönelik evde temizlik hizmeti, tekerlekli sandalye, akülü araç temini, il içi ve il dışı geziler, iftar programları, huzurevi ziyaretleri ve çeşitli kurslar düzenlediklerini ifade eden Başkan Külcü, “14 personelden oluşan 7 evde ekibimizle birlikte ulu çınarlarımızı ziyaret ederek onların evlerini temizliyor, onlarla sohbet ediyoruz. 5 yıldır yürüttüğümüz projemizde 919 yaşlımızın evini temizledik. Halen 647 yaşlımızın evde temizlik hizmetine devam ediyoruz. Kültür gezileri kapsamında yaşlılarımızı geçtiğimiz yıllarda il içi ve il dışı gezilere götürerek onların hoşça vakit geçirmelerini sağladık. Yürümekte zorluk çeken yaşlılarımıza tekerlekli sandalye ve akülü araba temine yapıyoruz. Yine yaşlılarımızla Ramazan ayında hep birlikte oruçlarımızı açtığımız iftar programları düzenliyoruz. Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizde devam eden hobi kurslarına katılan yaşlılarımız hem zamanlarını en güzel şekilde değerlendiriyor hem de kendi elleri ile ürettikleri ürünleri görünce mutlu oluyorlar. Onların mutluluğu ise bizleri daha çok çalışmaya yönlendiriyor.” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim