Yaşlıların engin deneyimleri ve yaşanmışlıklarının genç bireyler için her zaman ders niteliğinde olduğunu belirten Aras, “Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır” dedi.

Herkesin bir gün yaşlanacağını anlatan Mehmet Akif Aras,  nüfusun giderek yaşlandığını toplumu geliştirmeye yönelik politikalar üretirken, tıpkı kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi yaşlıları da topluma entegre biçimde düşünerek çok yönlü bir kalkınma sağlanması gerektiğini belirtti.

Aras, “Son yıllarda hükümet politikaları ile emeklilik yaş haddinin yükselmesi ve emekli maaşlarında yeterli iyileştirmenin yapılmaması hem bugünün hem de geleceğin yaşlıları için oldukça güç yaşam koşulları yaratmıştır.

Yaşlılarımızın hak ettikleri itibarı görmesi, daha rahat koşullarda yaşamlarına devam edebilmeleri ve toplumdan soyutlanmamaları hususunda hem devletimize hem de vatandaşlara büyük görevler düşmektedir. Ömürlerini, çalışarak ülkesine ve ailesine feda eden yaşlılarımıza, devletimizin daha iyi imkânlar sunması en büyük temennimizdir.

Bir ülkenin refah seviyesini gösteren temel faktörlerden biri, kuşkusuz, mutlu ve umutlu yaşlılardır.

Toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı olan ortak sorumluluğumuz; onların birikimlerini paylaşmak, yaşama etkin bir şekilde katılmalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamaktır.

Türk Milleti olarak bizler, hem örf ve ananelerimizden hem de güzel dinimiz İslamiyet’ten yaşlılara karşı her zaman hoşgörülü, saygılı, yardımsever olmayı, deneyimlerinin kıymetini bilmeyi, onları can kulağıyla dinlemeyi öğrendik.

Medeniyeti yakalamış toplumlar, gençlere yatırım yaparken yaşlıları unutmayan; geleceği hedeflerken geçmişinden kopmayan toplumlardır.

Yaşlılar ile ilişkilerinde daha bilinçli, hassas ve duyarlı bir Türk Toplumu temenni ediyor,  bize bıraktıkları mirasın farkında olduğumuzu belirterek büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim