Anitta Otel’de dün gerçekleştirilen AKP Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse’nin yanı sıra başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, İl Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Avcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Sinevizyon gösteriminin ardından sırasıyla kürsüye gelen AKP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Gülay Yağmur ve Afife Kanar yaptıkları selâmlama konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek, Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladılar.

Daha sonra İl Başkanı Mehmet Karadağ, partilerinde engelliler ve yaşlılar merkezinin kurulmasının zorunlu olduğunu, Çorum’da da bu teşkilatların kurularak faaliyete geçtiğini anımsattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Türk ve İslâm örfine göre büyüklere saygı göstermenin önemine dikkat çekerek, “Biz yaşlılarımızı, ulu çınarlarımız olarak görüyoruz. Onlar bu ülkenin, şehrimizin ve evlerimizin bereketidir. Onların sahip oldukları tecrübe ile yolumuz aydınlanıyor.” Diye konuştu. Külcü ayrıca sosyal belediyecilik gereği ulu çınarların hayatını kolaylaştırmak için çok sayıda hizmet ürettiklerinden söz etti.

Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da yaşlılara hitaben, “Sizlerden emanet aldığımız bu ülkeyi gençlerimize bırakmak istiyoruz. Bu yolda biz sizlerin dualarınızla yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da bu ülke için yaşlıların her zaman dualarını beklediklerini belirterek, yemek organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim