Ergenekon’dan çıkışla Kızılelma yolunda gönüllerde yakılan Nevruz ateşinin, yüzyıllar boyunca aynı kökten, aynı ruhtan gelen Türk milletinin ortak değeri olduğunu söyleyen Gül, Nevruz’un, asırlardır Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Gül, “Bizler kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmalı, bizden sonraki genç nesillere miras olarak bırakmalıyız. Çünkü bizler kültürümüzle ileriye gidecek, yaşattığımız değerlerle var olacağız.

Türk Milleti olarak birlik, beraberlik, bütünlük ve en önemlisi huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandan geçiyoruz. Bizler tarihinde nice zaferler kazanmış, nice badireler atlatmış bir ecdadın torunları olarak atalarımızın aziz hatıraları ve bizlere emanet bıraktıkları, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren tüm değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışan, Türk Milleti’nin değerlerini hiçe saymaya yeltenen hainlere göz açtırmayacağız.

Bu vesileyle baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı yürekten kutluyor, Türk milletine bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim