Ziyaretlere Merkez ilçe başkanı Yaşar Anaç’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Boyraz, Yasin Özübek, Suat Aydoğan, Mahmut Ölçer, Cemal Yiğit ve Recep Eker katıldı.
Ziyaretlerde konuşan Anaç, şehrin yerel dinamikleri olan sivil toplum kuruluşlarının, sosyal hayatın da temelini oluşturduğunu ifade etti. Sivil Toplum Kuruluşlarının sosyal hayatın yanı sıra eğitim ve kültürel anlamda da ciddi manada bir yükü omuzladığını belirten Anaç, bu bağlamda yeni bir Türkiye inşa ederken daha donanımlı bir nesil için sivil toplum kuruluşlarına ve hareket alanı geniş sivil bir topluma ciddi manada bir ihtiyaç olduğunu belirtti.
Siyaset kurumu olarak kendilerinin yönetimin işleyişini yerine getirdiklerini, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda kararlar alıp uyguladıklarını kaydeden Yaşar Anaç, “Halkımızın ihtiyaçları ve talepleri konusunu en iyi istişare makamımız sivil toplum kuruluşlarımızdır. Bu bilinçle ziyaretlerimize devam ediyoruz ve her fırsatta devam edeceğiz” dedi.
Yaptıkları istişareler ile her bir vakıf ve derneğin tabanından aldıkları bilgileri paylaşmaya ve ortaya çıkan karneyi de görmeye hazır olduklarını belirten Anaç, “Dernek ve vakıf yöneticilerimizle yaptığımız uzun istişareleri kendi adımıza çok verimli bulduk ve oradan çıkan sonuçları da kendimize ödev kabul ettik. Bizleri bu ziyaretlerimizde sıcak karşılayan ve birikimlerini eleştirilerini bizimle açık yüreklilikle paylaşan Memur Sen ve bağlı sendikalar, EKADER, Hitit Akademi Derneği, Çorum Kerebi Gazi Derneği ve Çağrı Vakfı nın değerli başkan ve yöneticilerine şükranlarımızı sunar, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim