AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Alagöz, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ceylan ile birlikte Büyük Divan Köyü'nde çıkan yangında yanan binalarda inceleme yaptı. İnceleme ziyaretine KÖYDES Encümen Üyesi Gürbüz Yasakçı da katıldı.
Yaşar Anaç ve beraberindekiler, çıkan bir anız yangını sonucu köy girişinde bulunan değirmen, depo ve çeşitli binalar ile tarım alet ve edevatları tamamen yanan Atay ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Bilindiği üzere; Çorum Merkez Büyük Divan Köyü'nde çıkan yangında Dede Dursun Atay ve oğlu Kasım Atay'a ait bir değirmen ve eklentileri tamamen yandı. Yangında tahmini olarak 300 bin liralık maddi hasar oluştu.
Büyük Divan Köyü'nün girişinde bir tarlada meydana gelen anız yangınının değirmen olarak kullanılan binaya sıçraması sonucu büyük bir yangın çıktı. Yangında Dursun Atay'a ait değirmen, binalar, depo ve bahçe komple yandı. Yangında binalarla birlikte 3 bin adet saman balyası, 100 ton buğday, 50 ton arpa, römork, mibzer, patos, zavar makinası, bulgur makinası, çeşitli tarım aletleri, 2 kovan arı tamamen yanarken, yangın 600 m2'lik alana zarar verdi.

“YARALAR SARILACAK”

Akay ailesine ziyarette bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve Çorum Milletvekillerinin selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaraların sarılması noktasında gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Yaşar Anaç ve beraberindekiler Köy Muhtarı Hikmet Yıldırım, bina sahibi Dursun Atay ve Kasım Atay'dan bilgiler alarak olay yerinde inceleme yaptılar.
Anaç, yangın olayı ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş'i telefonla arayarak, yanan bina ve ekipmanların hibe destekleri ile yaptırıldığını, bu nedenle de müdürlüğün bir ekip göndererek olay yerinde inceleme yapmasını isteyerek, yaraların sarılması noktasında gereğini elbirliği ile yapacaklarını açıkladı.



"ANIZ YANGINLARI FELAKET DOĞURUYOR"

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, "Öncelikle mağdur Dursun Atay dedeye ve oğlu Kasım Atay'a ve köy halkı adına da muhtarımıza geçmiş olsun diliyorum. Allah daha büyük acılar, kayıplar yaşatmasın. Aldığımız bilgiye göre maalesef yaklaşık 300 bin TL gibi çok ciddi bir yangın zararı var. Dursun dedenin bir ömür birikimi, saman, traktör, tarım aletleri, değirmen, buğday, vs. kayıp çok fazla. Oluşan zarardan dolayı çok üzgünüz, Allah bir daha yaşatmasın. Can kaybı çok şükür, teselli olabileceğimiz tek durum bu" dedi.
Anız yangınlarının açtığı felaketlere ve anız yakmanın zararlarına da değinen Yaşar Anaç, anızların yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.
Anaç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sebebi ne olursa olsun bu tür felaketlerin bilançosu maalesef çoğu zaman ağır olmakta, hatta can kayıpları da yaşanabilmektedir. Özellikle yaz döneminde yangın olaylarında artış olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yine merkez Deller Köyü'nde, ondan önce de yine başka bir köyümüzde yangın felaketleri oldu. Vatandaşlarımızı, çiftçilerimizi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Zira burada yangınla ilgili aldığımız harici bilgilerden bir anız yangınının sıçraması ihtimali üzerinde durulmakta, bu konuyla ilgili de adli soruşturma başlatılmıştır. Yangının çıkış sebebi daha net ortaya çıkarılacaktır. Kaldı ki anız yakma hem cezai boyutu olan bir suçtur, hem de doğaya, canlılara zarar veren bir durumdur. Zira anız yakmakla tarladaki tüm canlılar yanarak yok edilmekte, hem de tarımsal verimliliğe olumsuz yönde etki etmektedir. Bu hususta çiftçilerimizi daha çok bilinçlendirerek bu gibi felaketlerin önüne geçmiş oluruz. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Bey'le, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Beyle enkazın kaldırılmasında hem de sonrası için mağdur çiftçimize yarasının sarılabilmesi için imkanlar ölçümünde elimizden geleni yapmaya hazırız. Tekrar geçmiş olsun."
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim