Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, günümüzde İslam’ın son kalesi Türkiye’yi yıkmak için içeriden-dışarıdan oyunlar oynandığını öne sürerek, bu tabloyu Kerbela’ya benzetti.
7 Haziran öncesi Türkiye’ye karşı gizli-açık ittifaklar kurulduğunu savunan Anaç, 1 Kasım seçimini de, “belki Malazgirt kadar, belki Çanakkale kadar varlık yokluk meselesi, memleket, hatta ümmet meselesi” diye niteledi.
Yaşar Anac, Aşura Günü ile ilgili açıklamasında şöyle dedi:
“Peygamber efendimizin ‘Dünyadaki çiçeğim, reyhanim , cennet gençlerinin efendisi’ dediği Hz Hüseyin ve 70 arkadaşının şehit edildiği, ümmetin yüreğinin yandığı Kerbela… İslam tarihinin en acı, yerin ve göklerin dahi ağladığı hüzünlü günüdür bugün. O günden beri Müslümanların acıları hiç dinmedi. Her dönemde yezitler Hz. Hüseyin’lere karşı savaştı, bugün olduğu gibi.”
Bütün oyunlara rağmen ümitvar olduğunu da belirten Anaç, “Bugün aynı zamanda Aşure günüdür. Önce farklı nimetlerin bir araya gelmesiyle bereket ve lezzete dönüşmüş, sonrasında da paylaşmanın adıdır. Biz de tüm Türkiye olarak çeşitli renkler bir araya gelip kardeş olacağız, ümmete, insanlığa ümit olacağız. Bu vesileyle Kerbela şehitlerimiz başta olmak üzere vatan için, bayrak için, İslam için canlarını feda eden şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyoruz, tüm İslam aleminin Aşure gününü tebrik ediyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim