AK Parti'nin kuruluşunun 14. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yaşar Anaç, “AK Parti kurulduğu günde olduğu gibi bugünde tüm Türkiye’nin partisidir. Edirne'den Hakkari’ye, Artvin’den Muğla'ya kadar tüm vatandaşlarımızı kucaklamış, bundan sonra da kucaklamaya devam edecektir" dedi.
Anaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Koalisyon hükümeti felaketini yaşamış, adeta harabeye dönmüş güzel ülkemde milletin bağrından çıkmış üç beş güzel adam. Hz. Yusuf'un medresesinde zorlama bir kararla tutularak muhtar bile yaptırılmak istenmeyen milletin adamı temellerini attıkları milletin partisi AK Parti’nin bugün kuruluşunun 14. yılı.
Kurulduğu günden bugüne güçlü lider, başarılı Ak kadrolarla Türkiye’yi önce uçurumun kenarından alarak seçimlerde kendisini oluşturan, özü olan milletin desteğiyle dünyanın en güçlü ekonomilerden biri, sözü dinlenir, bölgesinde ve dünyada yerle bir olmuş itibarını olmazsa olmaz noktasına taşıyan bir destanının adıdır AK Parti.
13 yıllık iktidar döneminde gerek kurduğu hükümetler, gerekse belediyecilik alanında yaptığı hizmetlerle milletin gönlünde taht kurmuş, ülkenin aslı esas unsurlarından biri olmuştur. Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini hazmedemeyen emperyalist batı, çıkar odakları, küresel güç sermayeleri artık emir eri olmayan, söz dinlemeyen ülkemizin içerdeki uşakları, taşeron örgütler, vatan haini bilmem kaç çeşit ve renkten oluşan kişiler eliyle birçok kez darbe ve ayaklanma girişimlerinde bulunmuşlardır. Allah’ın izni, ferasetli lider, milletimizin desteğiyle boşa çıkartılmış, millete tuzak kuranlar kazdıkları kuyuya kendileri düşmüştür. Kırk yıldır dış ve iç destekle özenle büyütülüp bu ülkenin başına bela edilen Ermeni terör örgütü PKK'dan kurtulması için milli birlik ve kardeşlik ruhunu yeniden canlandırılmış, yaklaşık 3 yıl boyunca şehit verilmemiştir.
Bundan önceki oyunları ile sonuç alamayanlar eski defterleri kurcalayarak PKK belasını tekrar devreye sokmuşlardır.
Korkakların zafer elde etmesi imkânsızdır. Bu yüce millet bu oyunu bozacak terörü destekleyen hamilerine de hadleri elbet bildirilecektir.
AK Parti kurulduğu günde olduğu gibi bugünde tüm Türkiye’nin partisidir. Edirne'den Hakkari’ye, Artvin’den Muğla'ya kadar tüm vatandaşlarımızı kucaklamış, bundan sonra da kucaklamaya devam edecektir. İnsanımızın hem bireysel problemlerin hem de toplumun tümüne yönelik problemlerin çözüm ortağı olmuştur.
7 Haziran seçimlerinde tecelli eden millet iradesi sonucunda koalisyon kurulması yönünde üzerine düşen görevi yerine getirmiş gelinen noktada AK Parti'siz bir koalisyonun, AK Parti'siz bir hükümetin olamayacağı ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin yarım kalan yatırımların ve hizmetlerin devamı için, istikrar için yeniden büyük Türkiye için AK Parti bu milletin, bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Yeniden büyük Türkiye sen çok yaşa, milletimiz için, ülkem için Ak Parti sen çok yaşa.
Bu vesile ile başta kurucularımız ve kurucu genel başkanımız olmak üzere partimizi bugünlere gelmesinde emeği geçen köy temsilerimizden il yöneticilerimize, mahalle teşkilatlarımızdan ilçe teşkilatlarımıza, kadın kolu ve gençlik kolu teşkilatlarımıza, milletvekillerimize, genel merkez teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan dava adamlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. İkinci yarının başlaması arifesinde şanlı tarihine nice başarılar eklemesi dilek ve temennilerimle AK Parti teşkilatlarımızı ve gönüldaşlarımızı ve her seçimde bağrına basan milletimizi tebrik ediyor 14. kuruluş yılımızı kutluyorum. Milletin partisini milletimize, milletimizi de Allah'a emanet ediyoruz."
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim