Gücünü toplumu kutuplaştırarak kendisinden olmayanı ötekileştirmekten alan siyasi iktidarın her alanda yarattığı yandaş kurumlarla ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini kaydeden Alper, muhalif medya, sendika ve derneklerin her türlü baskı aracı devreye sokularak susturulmaya çalışıldığını söyledi.

OHAL’in arkasına sığınılarak yapılan gözaltıların ve tutuklamaların darbeci zihniyetlerin yaptıklarından hiçbir farkının bulunmadığının altını çizen BES Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, “Çünkü her darbe, hukuk askıya almayı ve gücü elinde tutanın kudretine, herkesin itaat etmesini sağlamayı amaç edinmiştir.

OHAL bahane edilerek sürdürülen hukuksuzluk ile keyfi gözaltılar ve tutuklamalar toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelmiştir” şeklinde konuştu.

Siyasi iktidarın hukuksuz uygulamalarından ve darbe fırsatçılığından rahatsızlık duyan tüm kesimleri, topyekun saldırılara karşı, kendi sırasını beklemeden birleşik bir mücadele hattı kurarak geleceklerine sahip çıkmaya davet eden Alper, “Faşizme karşı demokrasi ve özgürlük mücadelemizi son nefesimize kadar sürdüreceğimizi buradan bir kez daha haykırıyorum” dedi.

Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk de sabah işyerlerine gittiklerinde ‘sıra kime gelecek’ diye tedirginlik içerisinde olduklarını kaydetti. Hukuksuz olan KHK’lara karşı iç hukuk yollarının tıkanması halinde AİHM’e başvuracaklarını belirten Öztürk, “Haksız ihraçlara karşı insanım diyen herkesi bu mücadele davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim