Acil sağlık hizmetleri açısından hayatî önem taşıyan proje dün, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen medya kampanyası ile kamuoyuna tanıtıldı.
Hürriyet Meydanı, PTT Merkez Müdürlüğü önünde dün 14:00’te düzenlenen kampanyanın açılış törenine Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Ahmet Yabacıoğlu, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış ve Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı başta olmak üzere çok sayıda daire müdürü ile 112 çalışanları katıldı.
İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel yaptığı açış konuşmasında, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Yaşama Yol Ver” adlı projeyle kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kapsayan bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası hazırlandığını belirterek, bu sayede 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine dikkat edilmesine yönelik farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
İsmail Yücel söz konusu proje kapsamında İçişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, Belediye Başkanlıkları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Servis Şoförleri ve Taksici Esnaf Odaları’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinliklerle toplumun tüm kesimlerine ulaşılmasının amaçlandığını kaydetti.
Daha sonra Yücel, alanda bulunan İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait ambulansları katılımcılara tanıtırken 112 çalışanları da gün boyu yurttaşlara broşür dağıtımı yaptılar.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim