Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Nüfus ve Vatandaşlık tasarısıyla müftülere nikâh kıyma yetkisi tanınması tartışmaya neden oldu.

Türkiye’de özellikle muhalefet milletvekillerinden ve kadın derneklerinden yapılan tepkiler devam ediyor. Bu yasa değişikliği ile en çok kadınların zarar göreceğini belirten ve çocuk yaşta evliliklerin yaygınlaşabileceğini dile getiren çok sayıda kişi ve kurum tasarıya tepki gösteriyor.

Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar da sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Akpınar paylaşımında şu görüşe yer verdi: “Yasalar toplumsal gereksinimlere göre yapılır ya da değiştirilir... Müftülere nikah kıyma yetkisi hangi toplumsal gereksinime dayanılarak veriliyor? Gerekçesi nedir? Biri bunu bana izah etsin...”

Öte yandan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir kişinin Atatürk büstüne saldırması ile ilgili de bir paylaşımda bulunan Akpınar, “BİZ ATATÜRK' ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ!!!

Siverek' te bir meczup yine hadsizlikte tavan yapıp Atatürk anıtına saldırmış... Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmadıkça bu meczuplar kendilerinde bu cesareti bulmaya devam edecektir. Olay yargıya intikal etmiştir. Artık bu haine gereken cezayı vermek Cumhuriyet savcılarımızın ve hakimlerimizin görevidir..” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim