Baro Başkanı Av. Altan Akpınar’ın da hazır bulunduğu eğitim TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. R.Kadri Septioğlu yönetiminde gerçekleşti. İstanbul Barosu’ndan Av. Dr. Naim Karakaya ve Av. Turgay Demirci’nin eğitimci olarak görev aldığı seminerde Çorum, Yozgat ve Kırıkkale barolarından avukatlar da yer aldı.

Seminer öncesinde bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, son yıllarda gerçekleşen kanun değişikliklerinin ve buna bağlı olarak yüksek mahkeme içtihatlarındaki yeni gelişmelerin takip edilmesinin, hukukçuluk mesleğinin hata kabul etmeyen doğası karşısında kaçınılmaz olmakla birlikte mesleğin yoğun temposu karşısında bireysel çalışmalarla son derece zor olduğunu ifade etti.

Özellikle OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde kararnamelerle yapılan yasa değişikliklerini takip etmenin adeta olanaksız hale geldiğini belirten Akpınar, bu değişimlere ayak uydurabilmek, meslektaşları ve stajyerleri bilgilendirmek için Barolar birliği tarafından meslek içi eğitim düzenlendiğini vurguladı.

TBB’nin Türkiye çapında “Hukuk Okur Yazarlığı Projesi “ adı altında bir proje başlattığını da söyleyen Av. Altan Akpınar, bu proje için 4 baronun pilot olarak seçildiğini ve bu barolardan birisinin de Çorum barosu olduğunu anlattı. Projenin amacının vatandaşlara hukukun alfabesini, yani günlük yaşamda her an karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili haklarını en yalın dilde anlayabilecekleri seviyede, kanun maddelerine boğmadan anlatmak olduğunu söyleyen Akpınar, projenin ayrıntıları konusunda ileriki günlerde bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim