Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki End Productions tarafından düzenlenen Fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda ilimizi bu yıl İnönü Anadolu Lisesi temsil etti. İlki İstanbul’da yapılan elemelere Ankara ile devam edildi. Elemede son durak ise 6-7 Nisan’da İzmir’de olacak. İzmir’den sonra ön jürinin performans değerlendirmesiyle finale kalan okullar belli olacak. Yarışmanın büyük finali ise 28 Nisan’da İstanbul’da yapılacak.

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu olan yarışmada Ankara Elemeleri 30-31 Mart’ta MEB Şura Salonu’nda yapıldı. Çorum İnönü Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahne aldığı elemelere 29 ilden 164 okul sahne aldı. Ankara elemelerinde İnönü Anadolu Lisesi öğrencileri Çayan Yavuz, Bahar Aygün, Hamdullah Yılmaz, Selin Ateş ve Arda Özel; Edip Akbayram'dan “Aldırma Gönül” şarkısını seslendirdi.

845 öğrencinin sahne aldığı Ankara elemelerinde öğrenciler iki gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı. Bu yıl yarışmada dereceye girecek okullara cazip para ödüllerinin yanısıra Okan Üniversitesi tarafından 3 öğrenciye karşılıksız eğitim bursu da verilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim