TSO’da yapılan eğitim toplantısına TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Karakaş ile kurul üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Hitit Üniversitesi SBMYO Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Güven Yem Yönetim Kurulu Başkanı Akif Coşkun katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan GGK Başkanı Elvan Can Çabuk, yarının genç girişimcileri olacak olan bugünün üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir eğitim programını hayata geçirdiklerini söyledi. 10’da 10 Projesi ile girişimcilik eğitimlerine yeni bir soluk kazandıracaklarını ifade eden Çabuk, “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ile birlikte planladığımız eğitim programı ile öğrencilerimize girişimcilik vasfı kazandırmayı hedefliyoruz. Bir girişimcide olması gereken 10 özelliğin 10 hafta boyunca anlatılacağı eğitimlerde ilimizin önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, kendi uzmanlık alanlarındaki birikim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacaklar” dedi.
Çabuk, eğitim programının hayata geçirilmesinde katkıları bulunan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a teşekkür etti.
Program hakkında konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş etkinliği düzenlenmesine katkı sağlayan TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çabuk’a; özverili çalışmalarından dolayı Öğr.Gör. Fatih Şanöz’e ve katılımlarından dolayı Akif Coşkun’a teşekkür ederken, üniversite-sektör işbirliğinin güzel bir örneği içerisinde bulunmaktan ötürü duyduğu mutluluğu kaydetti.

DÜRÜST OLAN BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR
Ardından kürsüye gelen Güven Yem Yönetim Kurulu Başkanı Akif Coşkun, ‘İşletmelerde Güven ve Etiklik’ konulu bir sunum yaptı. Sunumunda ticari hayatında gerek kendi yaşadığı, gerekse şahit olduğu olaylardan örnekler anlatarak, öğrencilere kolayı değil, zor olanı seçmeyi tembihleyen Coşkun, dürüst ve etik kurallara göre davranan herkesin bir gün mutlaka kazanacağını vurguladı. Coşkun, sahibi olduğu Güven Yem’in 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından ‘En Hızlı Büyüyen 100 Şirket’ten bir tanesi olarak seçildiğini hatırlatarak, bu başarıdaki temel aktörün; dürüstlük olduğunu vurguladı. Coşkun daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Editör: TE Bilisim