Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çorum Valiliği ve İl Özel İdaresi desteğiyle hazırlanan "Yarına Elele Bağlan" projesinin kapanışı nedeniyle kahvaltılı durum değerlendirme toplantısı yapıldı.
Kahvaltıya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Cumhuriyet Savcısı Aslan Ölmez, Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Selahattin Bozkurt, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Zeki Karaman, Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Attila Alpay, İl Özel İdaresi Spor Kulübü Temsilcisi Veli Singer, Denetimli Serbestlik personeli, proje kapsamındaki gençler ve gençlerin aileleri ile kursiyerler katıldı.
Proje kapsamında haklarında denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan 17-25 yaş aralığında kişilere madde kullanımı ve zararları konusunda farkındalık düzeyinin arttırılmasına yönelik seminer çalışmaları, madde bağımlısı bulunan ailelere psikososyal destek ve bireysel danışmanlık ile grup çalışmaları, eğitimsel, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlendi. Bunun yanı sıra hedef kitlenin meslek edinmesini teşvik amaçlı kursların açılması hedeflenirken, denetimli serbestlik altındaki gençlere yapılan eğitim ve iyileştirme çalışmalarına ilaveten yüzme kursu düzenlendi. Ayrıca, ailelerinden, suçtan zarar gören mağdurlardan, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan kişilerin eşlerinden oluşan 12 kişilik bayan katılımcıya yönelik olarak da basma kalıp kursu düzenlendi. Yapılan bu etkinliklerin etki ve sonuçları yapılan kahvaltıda değerlendirildi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen ve birçok kurum tarafından destek gören projenin burada bulunan katılımcıları tarafından da olumlu yönde değerlendirilmiş olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki süreçte çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Başsavcı Yurdagül, bu projeye destek veren Vali Ahmet Kara'ya, İl Özel İdaresi'ne, İl Müftülüğü'ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Sağlık Müdürlüğü'ne, Hitit Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'na, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne, Yeşilay Cemiyeti'ne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Kahvaltı programı sonunda İl Müftülüğü tarafından hazırlanan "Peygamberimizin Hayatı ve Namaz" konularını içeren kitaplar katılımcılara hediye edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim