Karakaşlar Traktör New Holland Çorum Bayi, Türkiye’nin en büyük balya makinasını ilimiz çiftçisine kazandırdı. İtalya’dan denizyolu ile İzmir Limanı’na, oradan da karayolu ile Çorum’a getirilen balya makinası Traktörcüler Sitesi’nde dün düzenlenen törenle sahibine teslim edildi.
Balya yapma makinasının teslim törenine Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yalçın Kılıç, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ ile traktörcü esnafı ve Çorumlu çiftçiler katıldı.
Türkiye’nin en büyük balya makinası hakkında bilgiler veren Karakaşlar Traktör A.Ş. Genel Müdürü Alaattin Karakaş; makinanın tarlada saatte 40 km hızla çalıştığını ve her biri 500’er kilogramlık balya çıkarttığını belirterek hem enerji hem de zamandan tasarruf sağladığını söyledi.
Makinanın günlük 450 ton balya yapma kapasitesinin olduğunu belirten Karakaş, “Makinayı İtalya’dan Çorum’a 8 günde getirdik. Kamerası, kumandası ve GPRS’i olan, her balyaya 6 ip bağlama özelliği bulunan çok seri bir makine. Bu güçlü makinayı çekmek için en az 225 beygir gücünde bir traktöre ihtiyaç var” dedi.
Sektörde 35 yıllık tecrübe ile Çorumlulara hizmet verdiklerini ifade eden Alaattin Karakaş, Türkiye’nin en büyük balya makinasını Çorum çiftçisine kazandırmaktan da gurur ve onur duyduklarını söyledi.
Karakaşlar Traktör A.Ş. olarak, talep edilmesi halinde yurtdışından her türlü tarım makinasını getirebileceklerini belirten Karakaş, kendilerine destek veren ÇESOB Başkanı Kılıç’a da teşekkür etti.
Alaattin Karakaş ayrıca, balya makinasını 350 bin lira karşılığında satın alan Çorum’un Deliler Köyü’nden çiftçi Hilmi Kazak’a anahtarını teslim ederek, makinanın hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’de sadece Çorumlu çiftçide bulunan makinanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, esnaf ve sanatkârlar kadar Çorum çiftçisinin de her zaman yanında olduğunu ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini söyledi.


(Onur MÜLAZIM)


Editör: TE Bilisim