YEDAŞ yanında eski müzenin bulunduğu arazide 4 bin 774 metrekare arsa üzerine inşa edilen 4 katlı binanın inşaatının yarım kalması beraberinde başka sorunları da getirdi. Yanında okul bulunan inşaata bazı öğrencilerin yanı sıra madde bağımlılarının da girip çıktığını gören vatandaşlar, binanın aynı zamanda başıboş köpeklerin de yuvası haline geldiğini ifade ediyorlar.

Söz konusu sorunlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlukların önünü geçilmesi için önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, “Bu binanın inşaatı uzun süre önce yarım kaldı. Bina bitince Çorum için güzel olacak. Ondan eminiz, ancak bu haliyle şu anda bina tehlike arz ediyor.” dediler.

Vatandaşlar, sözlerini şöyle sürdürdüler: “Yanında bulunan okullardaki öğrenciler buraya girip çıkıyor. İnşaat ayrıca madde bağımlıları ve başıboş köpeklerin de uğrak yeri oldu. İnşaat çalışmaları başlayana kadar binanın etrafı tel örgü ya da başka bir şekilde kapatılmalıdır. Geçici olarak böyle bir önlem alınması diğer öğrenciler ve vatandaşlar için önemli.”

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim