Darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 140 Yargıtay üyesinin isimleri açıklandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen Yargıtay üyelerine yönelik gözaltı ve arama işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Aralarında, terörle ilgili suçlara bakmakla görevli 9. Ceza Dairesi'nin eski başkan ve üyeleri, eski Genel Sekreter Aydın Boşgelmez ile kozmik odada arama yapan Kadir Kayan'ın da bulunduğu 140 üyenin isimlerini yayınlayan ulusal ajanslardan alınan bilgiye göre aranan 140 kişi içinden 5’i de Çorumlu üyelerden oluşuyor.
Alınan bilgiye göre Yargıtay 13. Ceza Dairesi Üyesi Zihni Doğan, 1. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Kütük, 21.Ceza Dairesi Üyesi Muzaffer Özdemir, 5.Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Kış ile 21.Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Akkuş da aranan isimler arasında yer alıyor. Bu isimlerin görevden alınması halinde Yargıtay’daki Çorumlu sayısının da 11’den 6’ya düşmesi bekleniyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim