CHP Sözcüsü Haluk Koç, Parti Meclisi’nin, 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili adaylarını üyelerin katılımıyla ön seçim yoluyla belirleme kararı aldığını açıkladı.
45 ilde yargıç denetiminde, 10 ilde ise örgüt denetiminde tüm üyelerin katılımıyla adayların belirleneceğini ifade eden Haluk Koç, geriye kalan 30 seçim bölgesinde ise merkez yoklaması yapılacağını, Siyasi Partiler Yasası ve CHP İç Tüzüğü'nün öngördüğü kontenjan ve merkez adaylarının ise belirli seçim bölgelerinde kullanılacağını dile getirdi.
Adaylık başvurularının 17-24 Şubat tarihleri arasında Genel Merkez’e yapılabileceğini duyuran Koç, 29 Mart’ta tüm üyelerin katılımıyla hakim gözetiminde önseçim yapılacak seçim bölgelerini şöyle sıraladı:
Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat.
Koç, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Muğla, Mersin, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere toplam 10 ilde ise, CHP örgütlerinin denetiminde 29 Mart'tan daha önce eğilim yoklaması yapılacağını bildirdi.

YILDIRIM: KONTENJAN YOK
CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, PM kararları ile ilgili bilgi verirken, Çorum’da kontenjan kullanılmayacağını, hakim gözetiminde oy kullanacak üyelerin, en az 2, en çok 4 aday adayına oy verebileceklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim