Veda yemeğine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Abdurrahman Başbuğ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, kaymakamlar, daire müdürleri, mesleki ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve adliye çalışanları katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Çorum’dan ayrılan Yurdagül, Arıkan, Uslu ve Demirkol’a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmasına FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimiyle başlayan Vali Kılıç “O gece birlikte mücadele ettiğimiz kardeşlerimiz buradan ağır görevlere gidiyorlar. Hepsi, en önemli ve en kilit yerlere seçilerek gidiyorlar. Başsavcımıza, Atilla Arıkan’a, Aslan Uslu ve Volkan Demirkol’a vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de duygusal bir etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Ben bu tür toplantılara katılmayı sevmem. Çünkü sevdiğiniz insanlardan ayrılmak çok zordur. Tayini çıkan değerli yargı mensuplarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Allah aileleriyle birlikte güzel günler geçirmelerini diliyorum. Hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ise 2014 yılından beri Çorum’da görev yaptığını ifade ederek, “Öncelikle bu kıymetli topluluğu bir araya getiren sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çok şükür görevde olduğumuz sürede zor günleri mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışarak başarıyla atlattık. Çorum’a tayinimiz çıktığında güzel hislerle geldim. Giderken de güzel hislerle buradan ayrılıyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde akli selim, kalbi selim olarak hareket ederek hem devletin hem de milletin hakkını yedirmemeye çalıştık. Yeni mağdurlar yaratıp, yeni sorunlar çıkarmamaya çalıştık. Ben buradan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Varsa hakkım herkese helal ediyor. Sizlerin de haklarınızı helal etmenizi istiyorum” diye konuştu.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Atila Arıkan da konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizin hain bir kalkışma girişimiyle karşılaştığı zor günlerde, 16 Temmuz 2016 tarihinde Çorum’daki görevime başladım. O zor günlerde kan kaybetmiş adliyemizi yeniden ayağa kaldırmak için bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte hep beraber çaba sarf ettik. Hukuktan ve adaletten ayrılmamaya gayret sarf ettik. Zira hukuk ve adalet bir gün herkese lazım olacaktır. İşimizin hassasiyeti nedeniyle pek ortalıkta olmamaya çalıştık, işimize konsantre olmaya çalıştık. İşimiz ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Burada bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Cumhuriyet Başsavcısı Aslan Uslu ise ilk stajını 1998 yılında Çorum’da yaptığını dile getirerek, “Ben 20 yıl önce 1998 yılında Çorum’da staja başlamıştım. Yaradanım Çorum’da ekmeği suyu bolca verdi. Memleketim Gümüşhacıköy. Bu şehrin sevdalılarındanız. Bu şehrin güzel insanlarını seviyoruz. Bizim toprağımız. Bu kez Çorum’da çalışmak nasip oldu. iki yıldır burada görev yaptık. Hakkınız varsa hakkınızı helal edin. Şimdi Samsun’a gidiyorum. Bundan sonra da orada görevimizi yapmaya gidiyoruz. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan Demirkol da yaptığı konuşmasında “Çorum’dan mutlu şekilde ayrılıyoruz. İrademize kalsa bir süre daha Çorum’da görev yapmak isterdim. Bugün burada bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından Yurdagül, Arıkan, Uslu ve Demirkol’a plaket ve hediye takdim edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim