CHP İstanbul Milletvekili Mimar Gülay Yedekçi, Trabzon Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, katıldıkları çeşitli programların ardından il binasında bir basın toplantısı düzenlediler.

Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililerin katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, milletvekillerinin Çorum programı hakkında bilgiler verdi.

Ardından da Çorum Milletvekili Tufan Köse söz alarak, milletvekili arkadaşlarını tanıttı. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Köse, son günlerde gerçekleştirilen ve hayli tepki toplayan hâkim ve savcı atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son atamayla ile bağımsız yargının tamamen ortadan kaldırıldığını öne süren Köse, “Maalesef ataması gerçekleştirilen 120 hâkim ve savcının 113’ü AKP’nin yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Bu bir rezalettir. Bir aymazlıktır. 2019 seçimlerinde CHP olarak kazanacağız ve 150 yıllık parlamenter demokrasiyi yeniden hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim