Olay Gazi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, gezmek için çarşıya çıkan 18 yaşındaki İsmail Hakkı T., yolda yaralı gördüğü 17 yaşındaki A. T.’ye yardım etmek istedi. Bu sırada bağımlı olduğu öne sürülen A. T., elindeki falçatayı İsmail Hakkı T.’ye savurdu. Boğazı kesilen genç kanlar içinde yere yığıldı.

Olay yerine çağırılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan İsmail Hakkı T., tedavi altına alındı. Saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Bir saat süren tedavisi sonrası taburcu edilen İsmail Hakkı T., yaptığı açıklamada “Ben öğrenciyim, çarşıda gezindiğim sırada üzeri kanlı ve yaralı birisini görüp ‘Geçmiş olsun yardımcı olayım’ dedim. Birden elindeki falçatayla bana saldırdı ve savurduğu kesici alet boğazıma isabet etti. Ne olduğunu anlayamadım. Sonra ambulansla hastaneye getirdiler. Tek amacım ona yardımcı olmaktı” dedi.

Baba Fazlı T. de “Ben inşaatta çalışıyordum. Telefon geldi oğlumun yaralı olduğu söylendi. Bir kişiye yardım etmek istemiş, o da falçata ile oğluma saldırıp boğazını kesmiş, doktorlar bir santim daha ileri gitse oğlumun şah damarına gelecekmiş, buna şükür” dedi. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim