Olay önceki gece 00.30 sıralarında Çorum Emniyet Müdürlüğü binasına 300 metre mesafede bulunan bağ evleri mevkinde meydana geldi. Bölgede yaşayanlar vatandaşlar, 155’i arayarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler vatandaşların ihbarı doğrultusunda bölgede domuz avına başladı. Bir süre bölgede çalışan ekipler domuz sürücü ile karşılaştı.

Polislerden birisi silahıyla domuz sürücüne ateş etti. Polisin silahından çıkan kurşunlar sürüde bulunan iki domuza isabet etti. Silah sesi sonrası domuzlar sağa sola kaçıştı. Yaralı iki domuzun yerleşim alanına kaçtığını belirleyen ekipler domuzları uzun bir süre aradı. Yaklaşık bir saat süren arama sonrası yaralı domuzlara rastlanmadı.

Bağ evlerinde yaşayan bazı vatandaşlar domuzların sürü halinde gezdiklerini hatta bahçelere kadar girip yiyecek arayan domuzların çevreye de zarar verdiğini belirterek, “Domuzlar bu bölgeyi mesken tutmuş durumdalar korkuyoruz. Yetkililer acil çözüm bulsunlar. Domuzlar bu bölgede yaşayan insanlara da zarar verebilirler” diyerek yardım istediler.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim