“Milletinin gücünü ve desteğini alarak ülkemizi karanlık günlerden çıkaran, topyekun bir mücadelenin kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal’i saygıyla, rahmetle anıyoruz” diyen Karadağ, Türk milletine bıraktığı başta Cumhuriyet olmak üzere her değere sahip çıkacaklarının bilinmesini istediklerini söyledi.

Karadağ, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“O’nu anmak demek süslü sözlerle yad etmek demek değildir. Göstermiş olduğu hedefe varabilmek için mücadele etmek demektir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti gösterilen hedeflere yılmadan, yorulmadan gidebilecek güçtedir. Gazi Mustafa Kemal bu milletin gönlünde yer edinmiş büyük bir devlet adamıdır. Yaptıklarıyla, bıraktığı eserleriyle de asla unutulmayacaktır.

Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında birleşiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrar içinde, vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmesi için yılmadan yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim