TÜİK’in açıkladığı millî gelir rakamlarının, geçmiş dönem rakamlarını şişirse de vatandaşın cüzdanının giderek eridiğini belirten Aras, 2016 yılı 3'üncü çeyrek verisine bakıldığında ‘27 çeyrektir büyüyoruz’ serüveninin sonuna geldiğinin görüldüğünü anlattı. Türkiye’nin; 2016 3'üncü çeyrekte büyümediğini, %-1,8 daraldığını kaydeden Mehmet Akif Aras, “2016 yılının 3'üncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, sanayinin toplam katma değeri %1,4, hizmet sektörünün %8,4 azalmıştır. İnşaat sektörünün toplam katma değeri ise %1,4 artabilmiştir. Yürütülen beton ekonomisi de duvara toslamak üzeredir. Bu dönemde imalat sanayi %-3,2, tarım ise %-7,7 küçülmüştür" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak geciken yapısal reformların bir an önce hayata geçmesini istediklerini anlatan Aras, 2016 yılı 3'üncü çeyrekte hane halkı tüketim harcamalarının %3,2 azaldığını, hane halkında güvenin zayıfladığı bir döneme girildiğini, devletin nihai tüketim harcamalarının %23,8 artsa da millî gelirde küçülmenin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Ekonomideki durgunluğun önümüzdeki dönem işsizliğin daha da artmasına neden olacağını iddia eden Aras, “Cebindeki parası mum gibi eriyen vatandaşımıza, yatırımları bıçak gibi kesilmiş, borçları dağ gibi artmış girişimcilerimize '’gereken tedbirleri alıyoruz'’ açıklaması yetersizdir. Artık yapısal reformlar hayata geçirilmelidir. Ekonomideki bu ateş üflenerek değil, gerekli adımlarla sönebilecektir.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim