Çorum halkına verdikleri tüm sözleri yerine getirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, binicilik tesisinin hizmete girmesiyle birlikte de kentin çok önemli bir tesis daha kazanacağını belirtti.
Biniciliğin gelişmesi, Çorum halkının ata binme tutkusunu yaşayabilmeleri ve stresten uzak hoşça vakit geçirmeleri amacıyla projelendirdikleri binicilik tesisinin yaklaşık 10 Milyon liraya mal olacağının kaydeden Başkan Külcü, “İnşaat çalışmalarımızın yüzde 65’ini tamamladık. Binicilik Tesisimiz sosyal tesis ve at bakım alanı olarak iki ayrı bölümden oluşuyor. Sosyal tesis alanında çok amaçlı salon, kafeterya, kadın-erkek soyunma odaları, wc-duş kabinleri yer alırken, at bakım alanında ise atlar için hazırlanmış odalar ve veteriner odası yer alacak. 80 dönümlük alanda, özel ve özgün bir mimari tasarımla mimari tasarımla projelendirdiğimiz tesisimizde hemşehrilerimizin ata binebileceği 1900 metrekarelik kapalı manej alanı da yer alacak. Tesis içerisindeki yaya yürüyüş yolları, atlarla gezinti yapılabilecek gezinti parkurları, çardaklar da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.”dedi.


"Ata sporumuzu yaşatacağız"
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, at binmenin ata sporu olduğunu, Çorum Belediyesi’nin de ata sporunu yaşatacak, gelecek nesillere aktaracak önemli bir hizmeti gerçekleştireceğini söyledi.
Başkan Külcü, “Yüzyıllar boyu at bizlerin en sadık dostu olmuştur. Modern kent yaşamıyla birlikte at günlük hayatımızdan, gündemimizden neredeyse çıktı. Oysa atlar, yolculuk ve yük taşımanın ötesinde bir öneme sahip bizim için. Bu nedenle de özellikle okullarımızdan gençlerimizi bu tesise getirerek at binmeyi öğretecek ve ata sporumuzun yaşamasına katkı sağlayacağız. Binicilik Tesisi, ata binmeye ilgi duyan tüm Çorumluların ve çevre illerden gelen insanların hizmetinde olacak” şeklinde konuştu.


"Engelliler burayı çok sevecek"
Başkan Külcü, binicilik tesisinde engelli vatandaşları da düşünerek çalışma yaptıklarını söyledi.
Yapılan araştırmalar ve uygulamalarda engelli çocukların atlarla yaptıkları terapi çalışmalarının sonucunda ata biniş sonralarında bazı fiziksel ilerlemelerle birlikte özgüven yüksekliği ve kendi başına hareket etme cesaretine de kavuştuğunun bilindiğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ata binen engelli vatandaşların rehabilite olduğu artık bilinen bir gerçek. Binicilik tesisimizde engelli kardeşlerimiz at binerek sosyalleşme becerilerini geliştirecekler. Uzman eğitmenler nezaretinde engelli yavrularımızın fiziksel, psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim