EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve partililer, broşür dağıtımı yaparak, yurttaşlardan “hayır” oyu kullanmalarını istedi.

Broşür dağıtımı ve aynı zamanda Evrensel Gazetesi’nin kadınlara yönelik çıkardığı Ekme ve Gül ekinin dağıtımını da yapan EMEP’liler, darbe ve karşı darbe ürünü olan “Tek Adam, Tek Parti Rejimi” anayasasının asla kabul edilemeyeceğini bildirdiler.

16 Nisan’a kadar ev-ev, kapı-kapı gezerek yurttaşlara neden “hayır” oyu kullanmaları gerektiğini anlatacaklarını belirten EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, “12 Eylül darbesinin bir ürünü olan mevcut Anayasayı ve beraberinde “askeri vesayeti” bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırdıklarını iddia eden Erdoğan ve propagandacıları tam anlamıyla demagoji yapmaktadır. Getirilmek istenen “yeni anayasal düzen” bir karşı darbe ürünüdür ve eğer aralarında bir kıyaslama yapılacaksa gericilikte ancak 12 Eylül Anayasasıyla yarışabilir.

Siyaset bilimi Anayasayı toplumsal sözleşme(uzlaşma) metinleri olarak nitelendirir ve son kertede toplumsal kesimler arasındaki mevcut ilişkilere hukuki bir çerçeve çizmeyi esas alır ya da bu ilişkileri yeniden düzenleme iddiası taşır. Ne var ki; toplum homojen olmadığı (sınıflardan oluşur) gibi, hukuk da bağımsız ve tarafsız değildir.

İşçi sınıfı, emekçiler ve halkın, demokratik koşullarda Anayasa yapım süreçlerine Kurucu Meclis aracılığıyla yapıcı bir unsur olarak katılmaları bu yüzden hayati bir önem taşır. Halkı dışlayarak, OHAL koşullarında, AKP ve MHP’nin meclis çoğunluğuna dayanarak, zorbalıkla meclisten geçirilen ve gelecekte halkı siyasetten bütünüyle dışlayan Anayasa değişikliği meşru değildir.

AKP ve yandaşlarının “Tek Adam Rejimi” dayatmasına hayır diyenleri, mevcut düzeni ve Anayasayı savunmakla suçlamaları ise yersiz ve temelsizdir” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim