Çorum’un tarım alanına dair sorunlarının yüz yüze konuşularak masaya yatırıldığı ziyarette karşılıklı bilgi alışverişi içinde Çorum’a yapılması gereken yatırımlar konuşuldu.

Çorum’un tarım coğrafyası açısından çok önemli bir stratejiye sahip olduğunu vurgulayan SP Belediye Başkan Adayı Kurt, bugün çiftçilere adeta ‘üretmeyi bırak gel şehirde asgari ücretle çalış’ denildiğini belirterek, “İktidar partisi 5 yıldır üretici, soğanı maliyetinin altında satarken nerede? Çiftçi soğanını dökerken nerede? Ama bakıyoruz şuanda seçim önü sebze satışları ile uğraşıyor” dedi.

Çiftçinin üretim yapmak istediğini, maliyetleri düşürmek istediğini kaydeden Kemal Kurt, “Hükümetin uyguladığı yanlış politikalardan dolayı köylerimiz boşalıyor. Bugün köylerimizin yaş ortalaması 40’ların üstünde. Buradan 10 yıl sonrasını düşünemiyoruz. Acil yapılması gereken köylerimizin ve çiftçilerimizin üretime yönelik faaliyetleri desteklenmelidir. Çiftçilerimize ziraat odalarımızın destekleriyle kalkınma projeleri hazırlanmalıdır. Genç nüfusu üretime özendirici faaliyetler yapılmalıdır. Belediyeler olarak illerimize köylü pazarları kurmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Üye sayısı bakımından şehrin ekonomisindeki önemli aktörlerden bir tanesinin Ziraat Odaları olduğunu dile getiren Kurt, “Ziraat Odalarının öncülüğünde düzenlenen tarım fuarları o şehrin tarımının tanıtılmasında olmazsa olmazlar arasındadır. Biz de bunu göz önünde bulundurarak fuar alanını daha aktif kullanacağız. Çorum’da üretilen ürünler fuarda tanıtılacak hem de dışarıdan gelen firmalar kente ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Kısa vadeli değil Çorum’da uzun vadeli çiftçilerimizin rekabet gücünü artıracak projelere imza atacağız” diye konuştu.

Ziraat Odası olarak üretici ile devlet arasında köprü görevi gördüklerini kaydeden Ziraat Odası Başkanı Sayan ise, “Oda olarak işin üretim yapan tarafındayız. Üretilen ürünlerin prim anlamında devletle olan bağlantısının kurulması açısından bir köprü görevi görüyoruz. Çiftçilerden bağımsız değiliz, bizler de üretim yapıyoruz. Ziraat Odaları ve üyeleri tamamen çiftçilik yapan kişilerden oluşuyor. Çıktığınız bu yolda sizlere başarılar dilerim. Ayrıca nazik ziyaretinizden dolayı da odam ve temsil ettiğimiz çiftçilerimiz adına teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim