Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Muharrem Bozdoğan ve Dinçer Solmaz, beraberinde CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve partililerle birlikte Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, odaların siyasete bulaşmaması gerektiğini belirterek, siyasetin meydanlarda ya da başka kurumlarda yapılması gerektiğini kaydetti. İnsanlar arasında canı gönülden politika yapmak istediklerini ancak şehit haberleri gelmeye devam ettiğini söyleyen Yıldırım, Türkiye’nin bu duruma nasıl geldiğinin herkes tarafından bilindiğini, şu ana kadar 700 kadar insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, “hayatını kaybeden asker polis ve gençlerle birlikte bizler de ölüyoruz” dedi.
Parti olarak esnafa değer verdiklerini ve onların da desteği ile iktidar olarak ülkeyi yönetmek istediklerini dile getiren Yıldırım, ülkenin birlik beraberliğinin bozulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
CHP 2. Sıra milletvekili adayı Muharrem Bozdoğan ise gereği yokken ülkenin bir seçim ortamına sürüklenmek istendiğini belirterek, sandıklardan farklı bir şey çıkmayacağını bunun da anketlerden görülebildiğini söyledi. Egoları tatmin etmek amacıyla siyaset yapılmaması gerektiğini ifade eden Bozdoğan, yanlış politikaların sonucunun herkes tarafından ödendiğini belirtti.
Ülkenin geleceği için herkesle her platformda karşı karşıya gelmeye hazır olduklarını anlatan Muharrem Bozdoğan, ülkeyi yönetme konusunda kararlı olduklarını anlattı.
CHP 3. Sıra milletvekili adayı Dinçer Solmaz ise konuşmasında, seçimlere en iyi hazırlanan partinin CHP olduğunun yapılan vaatlerden de belli olduğunu söyledi.
Kaynak yok diyenlerin CHP’nin önerilerin kopyalayıp revize ederek kullanmaya çalıştığını ifade eden Dinçer Solmaz, iktidar partisinin uygulamaları sonucu ekonomik krizin daha da büyüdüğünü ve vatandaşın borç batağı içerisinde kaldığını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da sivil toplum örgütlerinin siyaset yeri olmadığını, onların görevinin gidişata yön erecek bilgileri toplayıp siyaset yapanlara sunmak olduğunu vurguladı. Gelen siyasetçilere hazırladıkları dosyaları sunduklarını anlatan Kılıç, esnaf olarak siyaset yapmasalar da gerektiğinde seslerini çıkarıp açıklama yapabileceklerini de kaydetti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim