Geçtiğimiz günlerde Aşağışeyhler Köyü Kuzören Mahallesi’nde çıkan orman yangınına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri, köyde bulunan su havuzu boş olduğu için 25 km. ilerden su getirmek zorunda kaldı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde parti yöneticileriyle birlikte İskilip’nin Aşağışeyhler Köyü’nde çıkan orman yangını nedeniyle köy halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak olay hakkında bilgi alıp, bölgede incelemelerde bulundu.

Tahtasız, İskilip Kuzören Mahallesi’nde orman yangınları için yaptırılan su havuzunu besleyen çeşmenin kuruması sonucu havuzun boş kaldığını dile getirdi.

Olası orman yangınları için müdahale etmek ve havuzdaki sudan faydalanmak için yaptırılan havuzun boş kalmasının üzücü bir durum olduğunun altını çizen Tahtasız, iki buçuk kilometre ilerde bir su kaynağı olduğunu, bu suyun havuza bağlanması gerektiğini kaydetti.

İtfaiye ekiplerinin orman yangınlarında 25 km. gidiş-geliş yaparak su aldığını, bunun da zaman kaybına neden olduğunu ifade eden Tahtasız, olası orman yangınları için havuzun dolu tutulması gerektiğini söyledi.

Tahtasız, konuyu Vali Mustafa Çiftçi ile görüşeceğini ve çözüm bulunmasını sağlayacağını açıkladı.

Tahtasız’a ziyareti sırasında; İskilip İlçe Başkan Vekili Yüksel Sağlam, ilçe yönetiminden Hidayet Doğan, Mustafa Gökcan, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Eke, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek ve il yönetiminden Kemal Börekçi de eşlik etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim