Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nin geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı’na katılan Genel Başkan Yardımcısı Çırak, üye sayısının 250 bine ulaştığını dile getirerek, bu sayının daha da artacağını söyledi.

Çırak, “Dün bir avuç gönül dostu ile çıktığımız yolda bugün Memur-Sen ailesi olarak 1 milyonu aştık” diyerek, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Çırak, bu zor süreçte Memur-Sen’in milletin yanında olanlarla bir arada olduğunu belirterek, kendilerine yöneltilen yandaşlık eleştirilerine yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ile birlikte Türkiye’nin önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Çırak, Memur-Sen’in de bu noktada ülkeyi yönetenlerle yan yana olduğunu dile getirdi.

Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci ise, “Sağlık alanında personel istihdamı ihtiyacın çok altındadır. Bu yetersizlik sağlık hizmetlerinde aksama, sağlıkta şiddet, çalışanların tükenmişliğinin artması gibi olumsuz durumlara neden olmaktadır. Bu nedenle istihdam konusunun acilen gündeme alınması gerekmektedir” dedi.

Saatci, 2018 yılı hedeflerinin il ve ilçelerde istisnasız her kurum ve kuruluşta açık ara yetkiyi devam ettirmek ve üye sayısını en az 3500 sayısına çıkarmak olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen’in İl Divan Toplantısı’na Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim