Şubat ayının başında İYİ Parti olarak ülke çapında noterler aracılığıyla hastanelerden çocuk yaşta hamilelik teşhisi ile müracaat eden mağdur kız çocuklarının ayrı ayrı gruplandırılmak suretiyle tam sayı ve bilgilerini istediklerini kaydeden Özsaçmacı, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Maalesef ki yasalar bu utanç verici vakaların önüne geçmek için yeterli değil.

Başta pedofilinin anlamı ile başlamak lazım. 6 ay boyunca tekrarlayan cinsel fanteziler, dürtüleyici istekler, yâda bir çocukla cinsel etkileşimi içeren davranışlar olarak tanımlanmaktadır. Bilinenin aksine pedofilleri çirkin, evsiz, sokakta yaşayan insanlar olgusu yanlıştır, acı gerçek şudur ki pedofililer bazen ailenizden bir birey, bazen komşunuzdan birisi, öğretmen, bakıcı, doktor bile olabilir. Pedofili vakalarının önüne geçmek için ise ailelere; çocuk sahibi olunduğunda zorunlu pedagoji eğitiminin alınmasını ve böylece yetiştireceği bireylerin topluma daha sağlıklı bir birey olarak yetişmesinin sağlanacağı, çocuklara ise okudukları eğitim kurumlarında psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenlerine ek olarak yeterli sayıda psikologların olmasını sağlayarak; şiddet, taciz vb. psikolojik rahatsızlıkların başlamadan bitirilmesini hedefliyoruz.

Kısaca çocuk koruma ve adalet sistemleri ve adalet sistemleri koordineli olarak, önleyici mekanizma ve uygulamalara sahip, risk takibi ve erken uyarı sistemini içeren bir yapıya kavuşturulacak, altyapı ve personel ihtiyaçları giderilecek, bu alandaki hizmetlerin kalitesi artırılacak, korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetler çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek bir yapıda sunulacaktır.

İYİ Parti olarak çocuklarımızın haklarını ve özgür yaşamlarının korucusu olacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim