Çorum Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanlığı tarafından “Mekke’nin Fethi ve Muhsin Yazıcıoğlu” konulu bir program düzenlendi.
Mekke’nin Fethi’nin 1385. Yıldönümü ve Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında yaşamını yitirmesinin 6. Yıldönümü dolayısıyla organize edilen program önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe Belediye Başkan Yardım Yardımcısı Turhan Candan, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Nizamı Âlem Ocakları eski Genel Başkanı Yavuz Ağaralioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Türkiye Ezan Okuma Yarışması Birincisi Hasan Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Ardından kürsüye gelen Alperen Ocakları İl Başkanı Fatih Yücel, Muhsin Yazıcıoğlu’nun 20 yıl önce ektiği tohumların meyve vermeye başladığını söyledi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı’nın sunduğu konser sonrası Nizamı Âlem Ocakları eski Genel Başkanı Yavuz Ağaralioğlu katılımcılara hitap etti.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türk Milleti’nin gönlünde edindiği yer kadar oy alamamış olmasının irdelenmesi gerektiğini belirten Yavuz Ağaralioğlu, “Büyük Birlik Partisi hemen her seçimde yüzde 1 düzeyinde oy alsa da merhum liderimizin vefatıyla Türk Milleti’nin göstermiş olduğu büyük sevgi, O’nun emeklerinin boşa gitmediğini ispatlamıştır. Düşük oy oranlarımız nedeniyle zaman zaman en yakınlarımızın bile eleştirilerine maruz kalmış olsak da biz yalan ve dolanla iktidar olmak yerine Yazıcıoğlu gibi bir liderle kaybetmeyi sevdik.” diye konuştu.
Yavuz Ağaralioğlu, yaptığı son fethi unutan bir toplumun salonlarda fetih özlemini dile getirir hâle geldiğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz süreç o kadar vahim ki artık kelâm etmenin bize bir faydası kalmamıştır. Şimdi güzel işler yapmanın zamanıdır.” dedi.
Etkinlik, Devran Sufiler Derneği Semazen Ekibi’nin gösterisi ile sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim