GÜL-DER’in kurucularından olan Yakut Bozdoğan, onkoloji hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Evli ve 5 çocuk babası olan Bozdoğan'ın vefatı ailesi başta olmak üzere eğitim camiası ve tüm sevenlerini hüzne boğdu.

Yalçın ve Yüksel Bozdoğan çiftinin oğulları, Yavuz Bozdoğan, Yasemin Cenan ve Yaprak Yazıcı’nın kardeşi olan Yakut Bozdoğan’ın cenazesi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Ulucami'ye getirildi. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ise Ulumezar’da toprağa verildi.

Cenazeye Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Mustafa Bayrak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sevenleri katıldı. Aynı yerde emekli veteriner hekim Bahri Yalçınkaya, lokantacı Fahri Yalçınkaya, Şükrü, Bülent ve Atilla Taşdemir’in anneleri Hatice Taşdemir’in de cenaze namazı kılınarak Ulumezar’da toprağa verildi.

Öte yandan Yakut Bozdoğan’ın görev yaptığı Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz’ün annesi Zehra Tokgöz de (89) vefat etti. Alaca eşrafından merhum Kadir Tokgöz’ün eşi olan Zehra Tokgöz’ün cenazesi bugün öğle namazını müteakiben Alaca Eski Camii’de kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

ÇORUM HABER, merhum ve merhumelere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı diler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim