Milli Eğitim Bakanlığı’nda yine şaşırtan bir atama daha yaşandı. Çorum’a gelişinde sorunlar yaşanan ancak yaptığı çalışmalarla kısa sürede takdir kazanan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz görevden alındı. Yerine ise Çorumlu Yakıp Sarı’nın atandığı öğrenildi. Hatırlanacağı gibi Ömer Yılmaz'ın daha önce de görevden alınacağına yönelik bilgiler kamuoyuna yansımış, geçtiğimiz ay milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret ederek bir süre görüşmüştü.

GÖREVİ DEVRALDI

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Yakup Sarı dün Çorum’a gelerek göreve başladı. Sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen Yakup Sarı burada görevini devraldı. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde Ömer Yılmaz, yeni Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya çiçek vererek görevi devretti. Sarı da Yılmaz’a hizmetleri için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Isparta’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı öğrenilen Ömer Yılmaz daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile vedalaşarak Çorum’dan ayrıldı.

Öte yandan yeni Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı göreve başlar başlamaz birim amirleriyle bir toplantı yaptı.

YAKUP SARI KİMDİR?

1965 yılında Çorum’un Osmancık İlçesi’nde doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ise öğretmenliğe başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinin ardından Keçiören İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak üç yıl görev yaptı. 2008 yılında ise Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevine getirildi. 27.01.2012 tarihinde Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan ve 2016 yılında Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Yakup Sarı 19.11.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkeze alındı. Bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Birimi’nde görevlendirilen ve daha sonra ise Çorumlu Vali Mustafa Yaman’ın kayyım olarak görev yaptığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde İdari Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı. Sarı son olarak ise Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Sarı evli ve 3 çocuk babası.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim