Rıdvan Şükür, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada yeterli önlem alınmaması hâlinde önümüzdeki yıllarda su kıtlığıyla beraber ciddi ölçüde kuraklık ve gıda sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çekti.
Su kaynaklarını korumanın önemine değinen Doğa Sporcusu Şükür, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu görüşleri dile getirdi:
“Su, canlıların hayatını sürdürebilmesi için en önemli ihtiyaçların başında gelmektedir. NASA, son yüzyılların en kurak döneminin geldiği konusunda sürekli uyarılar yapıyor. Çevremizde eskiden beri bildiğimiz derelerin bile kuruması, gelecekte yaşanabilecek kuraklığın habercisidir. Unutulmamalıdır ki suyun olmadığı yerde tarım da olamaz. Bu nedenle ülkemizde mevcut içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının yarınlar için korunması ve geliştirilmesi çok önem taşımaktadır.
Yakın tarihte görüştüğü NTV Stockholm Temsilcisi Osman İkiz’in su sorunu konusunda kendisi ile aynı görüşleri paylaştığını kaydeden Rıdvan Şükür, “Su sorunu konusunda toplumsal bilinç artırılmalı ve duyarlı insanlar çoğalmalıdır.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim