Her yıl büyüyen ve yeni projelerle adından söz ettiren Yağmaksan’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Kavuştu, bu durumun kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Çorum’un üretim, istihdam konusunda kendi ölçeğindeki birçok şehirden çok daha fazla ön plana çıkmış bir kent olduğunu ifade eden Ali Yüksel Kavuştu, bunun Çorum’daki sanayi kültürü olmasının doğal bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Yağmaksan olarak gelecekten umutlu olduklarının altını çizen Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yağlı ise bu durumun kendilerine ayrı sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Çorum’da enerji, enerji aktarım ve dağıtım sahaları, raylı taşımacılık, otomotiv ve motor sanayi, tribün ve jeneratör sanayinde dünyanın dev markaları için üretim yapan Yağmaksan, gözünü savunma sanayine dikti. Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra 1994 yılında Türkiye’ye dönen Mustafa Yağlı ve Necati Yağlı kardeşler tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Yağmaksan, 150 kişiye istihdam sağlıyor. Yağmaksan, üretiminin yüzde 95’ini ise ihraç ediyor. Neredeyse Avrupa ve Amerika kıtasının tamamına ihracat yapan Yağmaksan’ın ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya, Fransa, İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Kanada, ABD, Brezilya ve Meksika geliyor. Yağmaksan, bilgi, donanım, kalitesi ve tecrübesiyle üretim konusunda dünyanın önde gelen tedarikçi firmaları arasında bulunuyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim