Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek’in selamlama konuşması ile başlayan programda konuşan Büyükelçi-Yazar Fırat Sunel, Çorum’da üniversitenin hakkının verildiğini gördüğünü belirtti.

Anadolu’ya doğru gelindiğinde insanlarda bir önyargı olduğunu ancak Çorum’dan çok etkilendiğini anlatan Sunel, Çorum’un her yönüyle ileri çıktığını vurguladı.

İlk romanı çıktığında yazdığı eserin roman olduğuna kimsenin inanmak istemediğini belirten Sunel, arkadaşlarının diplomat olmasından dolayı anı kitabı zannettiklerini ancak okumaya başladıktan sonra roman olduğuna inandıklarını anlattı.

Diplomatların romantik insanlar olduğunu bunun altında da hasretin yer aldığını kaydeden Sunel, diplomatların hayatının göçmen kuş misali olduğunu, tam bir yere alışırken başka bir yere taşınmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Kültürel demokrasinin ülke tanıtımına büyük katkısının bulunduğunu anlatan Büyükelçi-Yazar Fırat Sunel, kültür tanıtımında dizilerin ve edebiyatın büyük etkisinin bulunduğunu söyledi. Yabancıların Türkiye’yi dizilerden öğrendiğine dikkat çeken Sunel, “Dizilerden ülke kültürünü öğrenmek ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bir çok Arap ülkesinde Türk dizilerinin izlendiğini biliyorum. Sırf bunun için Türk dizilerini konu alan magazin programları bile var. Bir diğer tanıtım aracı ise edebi eserler. Diziler kadar yaygın olmasa da yazılan eserler ülkelerin tanıtımına büyük katkı sağlıyor” dedi. 

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim