Hitit Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklif Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek 03 Ağustos 2016 Tarih ve 29790 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü girdi. Bu kapsamda üniversite bünyesindeki yüksekokul sayısı da 3’e yükselmiş oldu.
Bu kapsamda daha önceki yıllarda Sağlık Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu bünyesinde bulunduran Hitit Üniversitesi’nde yeni kurulacak olan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte yüksekokul sayısının üçe yükselmiş olacağı dile getirildi.
Konu ele ilgili olarak yapılan açıklamada “Üniversitelerin bulundukları şehir ve bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamaları inancıyla hareket eden Üniversitemiz, yeni açılan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 8 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Üniversitemize bağlı birimlerde yabancı dil bilgisi yeterli düzeyde olmayan öğrencilere yabancı dil bilgi ve becerisinin kazandırılması ile öğrencilerin akademik ve bilimsel alanlardaki gelişmeleri takip etme yeteneğini artırılması amacıyla kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve bu yeni eğitim birimimizin en kısa sürede eğitim-öğretime başlaması hedeflenmektedir” denildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim