Dün Çorum’a gelen Mete Yarar ilk olarak Belediye ile kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği’nce ortaklaşa gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.

Turgut Özal Konferans Salonu’ndaki söyleşiyi Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve TÜGVA İl Temsilcisi Kerep Ölçer’in yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

Söyleşisini soru – cevap formatında gerçekleştiren Yarar, Batı’nın Türkiye’nin “kontrolsüz” yükselişinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Yani onlar kendi kontrolleri dışında büyüyen bir Türkiye görmek istemiyorlar.” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayii alanında uzun yıllar Batı’ya mahkûm kaldığını ve 2000’li yılların başında yüzde 30’larda olan savunma sanayisinin bugün yüzde 70’ler seviyesine geldiğini kaydeden Yarar, “Bugün ülkemizin teknolojisi her şeyi anında yapabilme kabiliyetine sahip. Bir ordunun en önemli şeyi reflekstir. Olaylar karşısında ne kadar hızlı refleks verebiliyorsa, başarılı olma şansı da o kadar yüksektir. Türkiye bugün Afrin’de asker, teçhizat ve mühimmat konusunda hiçbir zorluk çekmiyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını dile getiren ünlü Güvenlik Uzmanı, “Bu süreçte hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Ya hep beraber batacağız ya da hep beraber çıkacağız. Ülkemizin sorunlarını aşması ve hep birlikte yükselmemiz, ‘yerli ve millî’ insanlar sayesinde olacaktır. Bu memleketin asıl gücü ne silahı ne de parasıdır. Bizim asıl gücümüz imanımızdır.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda Belediye Başkanı Zeki Gül ve TÜGVA İl Temsilcisi Kerep Ölçer, katkılarından ötürü Mete Yarar’a bir teşekkür plâketi verdiler.

Mete Yarar daha sonra ise Kent Meydanı’nda kurulan 8. Kitap ve Kültür Günleri çadırında okurları için kitaplarını imzaladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim