Ahmet Ahlatcı, Vali Necmeddin Kılıç’ın Anitta Otel’de işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Otomotiv sektöründe ithalat döneminin sona ermesi gerektiğini vurgulayan ve daha önceki çağrısını yineleyen Ahlatcı, “Biz neden otomobil ithal ediyoruz ki? Ben daha önce de Volkswagen’e söyledim. Gelin, montajınızı Çorum’da yapın dedim. Ancak o zamanlar bu teklifime Çorum’daki idarecilerimiz de pek sıcak yaklaşmadılar. Öyle inanıyorum ki Volkswagen için Çorum’dan daha uygun bir yer olamaz.” ifadelerini kullandı.

Çorum’un bu tür yatırımları alabilmesi için mutlaka hızlı tren ve havaalanının yapılması gerektiğini vurgulayan Ahlatcı, “Her ikisi de eninde sonunda olacaktır. Ancak biz enerjimizi bu tür işlere harcamak yerine dedikodu yapıyoruz. Hem de iyi dedikodu yapıyoruz. Ben bakıyorum, Çorum’da her gün 1-2 kişiyi batırıyoruz. Aynı şey ülkemiz için de geçerli… Bu tür dedikodulara meydan vermememiz gerekiyor. Çünkü hem şehrimizin hem de Türkiye’nin ekonomisi iyi durumda. Sadece Merkez Bankası’nın daha özgür davranması gerekiyor.” diye konuştu.

Ahmet Ahlatcı ayrıca Çorum’un kent nüfusunun 400 bine ulaşması ve nitelikli göç alması hâlinde daha hızlı ve güçlü bir atılım sergileyeceğinin altını çizdi.

“Çorum’da Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak” projesi için oluşturulan komisyonda da yer alan Ahmet Ahlatcı, 1700 kişiye aynî ve nakdî yardım ulaştırılacak bu proje kapsamında “en yüksek” katkıyı sağlama sözü verdi. Ahlatcı, “Ben kendi adıma hesabımı yapacağım ve bu insanlara verebileceğim en yüksek oranda yardımı sağlamaya çalışacağım. Diğer işadamı arkadaşlarımızın da aynı şekilde davranmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim