Alper Bilan, önceki gün Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği nezdinde somut bir girişimde bulundu. Bilan’ın, Ataşelik Ekonomi Uzmanı Zeynep Yıldırım’la yaptığı görüşme sonucu, Ticaret Ataşesi Friedo Sielemann’a, Çorum’un talebini, yatırıma sağlanacak avantajları ve diğer gerekçeleri kapsayan bir rapor sunulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Vakıf 19 Başkanı Bilan, konuya ilişkin açıklamasında şu bilgileri verdi: "Volkswagen Fabrikasının Çorum’da kurulması adına yapılan çalışmaları söylemden çok eyleme geçirmek üzere Alman Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği’nden randevu alarak, ilgililerle bir ön görüşme gerçekleştirdik ve bunun için nasıl bir yol izlememiz gerektiği, Ticaret Ataşeliği’nin bizlere nasıl destek sağlayabileceği hususunda fikir alışverişinde bulunduk.”

“Bu doğrultuda Volkswagen fabrikasının Çorum’a gelebilmesi için mülki idarenin, bürokratların ve sanayicilerin neler yapabileceği ve yapması gerektiği konularında bilgi sahibi olduk. Öncelikle sunulan fırsat ve destekleme önerileriyle Volkswagen Grubu’nun ikna edilmesi sonrasında siyasilerimizin de devreye girerek bu işin Çorum İlimize getirilmesi için çok yoğun ve ciddi çalışmalar yapmaları gerektiği dile getirildi.”

“Gerek Ekonomi Uzmanı Zeynep Yıldırım, gerekse diğer üç yetkili ile yaptığımız görüşmeler sonrasında, bu konuya ilişkin bir fizibilite dosyası hazırlanarak bu dosyanın Ticaret Ataşesi Friedo Sielemann’a teslim edilmesinin uygun olacağı, Büyükelçiliğin de Ticaret Ataşeliği vasıtasıyla konuyu değerlendirerek ilgili yerlere iletebileceği şeklinde görüş bildirildi. Bu nedenle acil olarak, gerekçelendirilmiş bir sunum dosyasının ilgililerce Türkçe ve Almanca olarak hazırlatılması ve Ticaret Ataşeliğine teslim edilmesi gerekmektedir.”

“Başlatılmış olan bu adımların devamının gelebilmesi için Çorum İlinin ve Çorumluların her kademede bu işin takipçisi olması gerektiğini düşünmekteyim. Şayet bu yatırım Çorum İline kazandırılırsa Çorum’un, Anadolu’nun değil Türkiye’nin yıldız illerinden birisi olması işten bile değildir. Şahsım ve Vakıf 19 yönetimi olarak bu işle ilgili atılacak her türlü somut adımda, gidilecek her birimde ve ziyaret edilecek her makamda birlik ve beraberlik içinde hiçbir ayırım yapmadan hareket edeceğimizi kamuoyuna duyurmak isterim."

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim