Gelişim Üniversitesi Akademisyeni ve PDR Uzmanı Nesli Doğan öğrencileri sınav sistemi ile ilgili olarak bilgilendirdi. Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Vizyon Kurs Merkezi Müdürü Gökhan Ercan, merkez öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Nesli Doğan, seminerde özellikle TYT sınavının Matematik ve Türkçe derslerinin çok önemli olduğu üzerinde durdu. Bir Matematik ve Türkçe sorusunun iki Sosyal ve Fen Bilgisi sorusuna denk geldiğini ifade eden Doğan, ayrıca sınavlarda puan hesaplanabilmesi için en az 0,5 net yapılması gerektiği ifade etti. TYT’de 150 puan barajı, AYT’de ise 180 puan barajının unutulmaması gerektiği dile getiren Nesli Doğan, 2018 TYT’de 200 ve üzeri puan alan bir öğrencinin 2019 TYT girmeden sadece AYT’ye girebileceğini ifade etti.

Yüksek katılımın olduğu seminerde öğrenciler akıllarına takılan sorulara da cevap bulmuş oldular. Programda öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Kurum Müdürü Ercan katılımcılara teşekkür etti. Ercan, ayrıca Gelişim Üniversitesi’nin Vizyon Eğitim Kurumları öğrencilerine yüzde 20 ek burs vereceğini de sözlerine ekledi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim